Nagy Andrea
mirevagyhajlando@gmail.com
+36 30 381 9515

Nagy Andrea
mirevagyhajlando@gmail.com
+36 30 381 9515

5 TIPP GARY M. DOUGLAS-TŐL A DAILY URBANISTA-BAN • 2016. SZEPTEMBER 23.
 

TUDOD, MIT JELENT MEGENGEDNI MAGADNAK AZ ELEGÁNS ÉLETET?

Ha azzal, hogy eleganciát invitálsz az életedbe, s ez több örömet és boldogságot hozna számodra, akkor érdekelne, hogy többet tudj erről? Ha azzal, hogy eleganciát hívsz meg az életedbe, változást teremtesz a saját és mások életébe, akkor nyitott lennél arra, hogy befogadd? Egyáltalán mi is az az elegancia? Elegancia az, amikor a legkevesebb energiát használod a legnagyobb eredmény eléréséhez. Amikor eleganciából működsz, kimozdulsz a folyamatos erőfeszítésből az örömteli és könnyed megélés felé. Egy generatív, fenomenális élet, ami tele van könnyedséggel, eleganciával kezdődik.
Nézzük, hogyan invitálhatunk eleganciát az életünkbe:

Jutalmazd a hozzájárulást elegáns ajándékokkal

Meg szoktál kérni lenyűgöző embereket, hogy járuljanak hozzá ahhoz, amit a világban teremtesz? Észrevetted, hogy amikor kérsz olyan embereket az életedbe, akik valami nagyobbra vágynak a világ számára, megjelennek? Köszönetképpen jutalmazd őket elegáns ajándékokkal. Ahelyett, hogy pénzt adnál, kérdezd meg: 
„Mi lenne az az ajándék, ami igazán meglepné, lázba hozná őket és megváltoztatná azt, ahogy a világban léteznek?” Az ajándékod eleganciája új lehetőségeket fog feltárni a világukban, messze túl azon, amit pénzért megvehető.

Válaszd, ami könnyed és kiterjedt, tágas

Nem, nem ami drága. Amikor hallgatsz a saját tudásod suttogására, megteremtesz mindent, amire vágysz, méghozzá kevesebb erőfeszítéssel. Ne feledd: ami igaz számodra, az könnyed érzés. Ami nem hozzájárulás neked, attól elnehezedsz. 
Attól még, hogy valami könnyen felbukkan lehetőségként, még nem jelenti azt, hogy azt kellene választanod. Könnyed érzés számodra? Az elegancia azt követi, ami könnyed. És attól, hogy valami drága, még nem teszi elegánssá. Drága az, amikor nem hallgatsz az intuíciódra – ez költséges lesz számodra!

Légy olyan szép, amilyen valójában vagy

Minden ember, akivel találkozom, sokkal szebb annál, mint amiről hajlandóak tudomást venni. Hajlandó lennél olyan gyönyörű lenni, amilyen valójában vagy? Vagy szeretnéd továbbra is rút kiskacsaként teremteni önmagadat? Egyedül a testedről való ítéleteid azok, amik megállítják a szépségedet abban, hogy a világban ragyoghass. Az ítélkezés helyett választhatod a hálát – ezek nem tudnak egyszerre létezni. Ha hálás vagy magadnak minden pillanatban, a szépségeddel többre invitálod a világot (és minden bizonnyal elkezded mindenből a legjobbat választani magad számára is!).

Légy hajlandó befogadni mindentől és mindenkitől

Amikor nem vagyunk hajlandóak el/befogadni, lenyessük az örömöt és a kreativitást. Amikor nem vagyunk hajlandóak befogadni, kirekesztjük a kapcsolódást a Földdel, szép tárgyakkal és fenomenális emberekkel, akik örömmel lépnének az életünkbe. 
Mi van, ha az egész világ meg szeretné mutatni neked, hogy hogyan tehetsz szert mindenre, amire vágysz? Mi van, ha mindenki és minden hozzájárulás számodra? 
És mi lenne, ha a hajlandóságod arra, hogy ezt mind befogadd, eleganciát hívna az életedbe? Hallgatnál a saját tudásod suttogására? Megnyitod magad és megengeded önmagad számára a befogadást.

Helyettesítsd a fogyasztást békével

Ebben a világban a fogyasztás átvette a szépség és a létezés békéje helyét. Az élet eleganciája számomra az, amikor béke érzete jár át minden pillanatot. Feladni a korlátozó nézőpontjaidat az életedben azt jelenti, hogy nem eszeveszettként létezel. Ez nem azt jelenti, hogy nem hajtasz végre, nem teljesítesz dolgokat. Én nem rohanok keresztül az életen. Én lassan áramlok végig az életen. Végighaladhatsz az életeden, hogy ajtók nyílnak ki, s minden akadály elillan az utadból. Összegezve, Elegancia… maximális eredmény. Minimális erőfeszítés. Elegancia… egy generatív és fenomenális élet. Elegancia… egy ellenállhatatlan meghívás az élet örömére…

MI VÁLTOZHATNA MEG, HA AZ ELEGANCIA SZINTJÉN ÉLNÉL?

Fordította: Ősz Titanilla
Eredeti cikk: http://dailyurbanista.com/2016/09/13/the-elegance-of-living/